News

Lær om belgvekster på Forskningsdagene!

Klimavennlig mat: Protein fra planter i framtidens matprodukter 23.9.2019 kl. 16.30–18.00 Legg til i kalender Kulturhuset (Rom: Laboratoriet), Youngs gate…

FoodProFuture på vegetarfestival: – Dette må til for at plantebasert tar av i Norge

Lørdag 25. mai presenterte Cecilia Midtsund Kippe noen av funnene til FoodProFuture i et fullsatt telt på Oslo…

Sustainability seminar was a success

The seminar “Environmental sustainability of food” was held on March 14 at Nofima in Ås. 20 participants from…

5 take-home messages from Antje Gonera

About a hundred people gathered in late February to learn about trends towards more sustainable diets at Aller…

Kan Norge produsere mer planteprotein til mat?

Nye studier viser at norske forbrukere i økende grad etterspør plantebaserte produkter i kostholdet. Er det mulig å…

Shifting to plant-based

What do Norwegian consumers think about vegetarian food? Nofima researchers are going to find out in a rather…

Kjøttfrie spisevaner – hva tenker forbrukerne?

Annechen Bahr Bugge og Frode Alfnes I denne rapporten ser vi nærmere på betydningen av kjøtt, fisk, melk…

Letter from the Project leader

Anne Kjersti Uhlen, Project leader IPCCs report from October 2018 has gained attention also in the FoodProFuture research…

Presenting WP4: Quality of raw and processed plant materials and pilot products

This WP will identify both beneficial and anti-nutritional components of selected raw and processed plant and legume materials…

FoodProFuture at LCA Foods 2018 in Bangkok

The 11th International Conference on Life Cycle Assessment of Food (LCA Foods 2018) was held in Bangkok, Thailand…

Introducing FYRC – FoodProFuture Young Researcher Collaboration

Earlier this year, a designated working group consisting of all PostDocs, PhD and Master students involved in FoodProFuture…

Welcome to Eat the Future!

Discover the future with all your senses on a journey to the year 2040. When? 22 November, 19:00 Where? Vitenparken,…

FoodProFuture at SmakÅs

FoodProFuture contributed to SmakÅs Saturday 13. October 2018 with information, tastings and two field presentations of Faba bean…

Forbrukere og planter styrer fremtiden

Seniorforsker Antje Gonera ved Nofima forteller om forbruker drevet innovasjon i siste utgave av Dagligvarehandelen. Noen lanseringer skal…

Presentasjon: Innovasjon innen bruk av planteproteiner

Seniorforsker innovasjon Antje Gonera ved Nofima holdt innlegg på NIBIO konferansen 14.02.2018. Lenke til presentasjonen nederst i artikkelen.…

Biotown- den grønne uka!

Bioøkonomi og grønn næringsutvikling stod i fokus under arrangementet Biotown  – den grønne uka i Hamar 7-9 november. Bioøkonomi og grønn…

Erter og åkerbønner er god agronomi

I dag dyrkes belgvekstene erter og åkerbønner i begrenset omfang i Norge, og brukes hovedsakelig til dyrefôr. Forskerne…

Blod, bønner og Bill Gates

Les intervju med Olav Fjeld Kraugerud i www.infinitummovement.no: Blod, bønner og Bill Gates. Møt vegetarkjøttet som skal redde kloden.…