News
Norske bønner i burgere
En høy andel norske råvarer og et høyt proteininnhold er målet for forskerne som utvikler plantebaserte kjøtterstattere. Forskningsprosjektet…
Register for the Final Conference
Go to live conference stream FoodProFuture Final Conference program (Updated 14.10.2021) Click here to register for the digital…
New publication: approach to shift consumers towards a more sustainable diet
Moving Consumers along the Innovation Adoption Curve: A New Approach to Accelerate the Shift toward a More Sustainable…
Presenterte før politikerdebatt om mat fra planter – se opptakene
Bør vi spise mer planter og mindre kjøtt? Det var temaet på Nofimas digitale frokostseminar onsdag 14. april.…
Vil du spise mer mat som er laget av planter?
Er du en av Fleksitarianerne, Kjøtteterne eller kanskje Ferdigmatspiserne? Selv om mange ønsker å spise mer plantebasert er…
Hjelper matprodusenter med å utvikle norske plantebaserte produkter
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive…
Watch FoodProFuture’s Erik Svanes present results at leading international conference on sustainability of food systems
Last week, the International Conference on Life Cycle Assessment of Food (LCAFOOD 2020) was being held for the…
How sustainable are plant protein food products?
By Erik Svanes, Department of food and packaging research, Østfoldforskning, WP1 leader It has been well known for…
Potential and challenges for edamame beans in Norway
by Ingunn M. Vågen, NIBIO, Dept. of Horticulture What is edamame? Edamame is the Japanese name for vegetable…
Faba bean production under Norwegian growing conditions
This article was first published in the FPF newsletter on WP2, consisting of three short articles written by…
Possible Futures of Food: Four Scenarios
How can we prepare ourselves for a future we don’t know? Food innovation experts at Nofima help the…
Fire scenarier for fremtidens mat
Nofima-forskere har laget fire scenarier for maten i Norge i 2040. Scenariene skal hjelpe norske matprodusenter med å…
Åkerbønnedyrkere på besøk
Åkerbønnedyrkere fra Vestfold var på omvisning i anleggene for prosessering av plantebasert mat ved Nofima. En gruppe på…
FoodProFuture med i Klimakur 2030
Fredag 31. januar ble Klimakur 2030-rapporten presentert og overrakt klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn på Sentralen i Oslo.…
Report: Life Cycle Assessment of the existing protein consumption in Norway
FoodProFuture researcher Erik Svanes (Østfoldforskning) has published a new report on LCA of the existing protein consumption. According…
Re-live «Eat The Future» through these beautiful photos
Click on the link to view images
Plantebasert – mat i tiden
Det viste seg at tittelen på fagdagen; Plantebasert – mat i tiden, stemte godt med virkeligheten. Interessen og…
Innovation Jam with students from OsloMet
Nofima innovation researcher Antje Gonera, together with students for OsloMet, visit project partner Halogen for an «innovation jam». …
How personas can help the Norwegian industry create sustainable food products
Innovation researchers from Nofima are helping the food industry adapt to climate change and plant-based food trends, by…
Nofima og NMBU står sammen om bærekraftig matproduksjon
Rundt 50 deltakere, mest forskere, deltok på seminar om bærekraftig matproduksjon torsdag 17. oktober. Seminaret ble holdt på…
People are embracing plant-based, ready-made food – but is it always healthy?
Plant-based food as an alternative to meat is increasingly popular these days. During the research event Forskningsdagene in…
Mange vil ha plantebasert ferdigmat – men er den alltid sunn?
Plantebasert mat som alternativ til kjøtt er populært om dagen. Under Forskningsdagene i Oslo fikk 60 deltakere et…
Lær om belgvekster på Forskningsdagene!
Klimavennlig mat: Protein fra planter i framtidens matprodukter 23.9.2019 kl. 16.30–18.00 Legg til i kalender Kulturhuset (Rom: Laboratoriet), Youngs gate…
FoodProFuture på vegetarfestival: – Dette må til for at plantebasert tar av i Norge
Lørdag 25. mai presenterte Cecilia Midtsund Kippe noen av funnene til FoodProFuture i et fullsatt telt på Oslo…
Sustainability seminar was a success
The seminar “Environmental sustainability of food” was held on March 14 at Nofima in Ås. 20 participants from…
5 take-home messages from Antje Gonera
About a hundred people gathered in late February to learn about trends towards more sustainable diets at Aller…
Kan Norge produsere mer planteprotein til mat?
Nye studier viser at norske forbrukere i økende grad etterspør plantebaserte produkter i kostholdet. Er det mulig å…
Shifting to plant-based
What do Norwegian consumers think about vegetarian food? Nofima researchers are going to find out in a rather…
Kjøttfrie spisevaner – hva tenker forbrukerne?
Annechen Bahr Bugge og Frode Alfnes I denne rapporten ser vi nærmere på betydningen av kjøtt, fisk, melk…
Letter from the Project leader
Anne Kjersti Uhlen, Project leader IPCCs report from October 2018 has gained attention also in the FoodProFuture research…
Presenting WP4: Quality of raw and processed plant materials and pilot products
This WP will identify both beneficial and anti-nutritional components of selected raw and processed plant and legume materials…
FoodProFuture at LCA Foods 2018 in Bangkok
The 11th International Conference on Life Cycle Assessment of Food (LCA Foods 2018) was held in Bangkok, Thailand…
Introducing FYRC – FoodProFuture Young Researcher Collaboration
Earlier this year, a designated working group consisting of all PostDocs, PhD and Master students involved in FoodProFuture…
Welcome to Eat the Future!
Discover the future with all your senses on a journey to the year 2040. When? 22 November, 19:00 Where? Vitenparken,…
FoodProFuture at SmakÅs
FoodProFuture contributed to SmakÅs Saturday 13. October 2018 with information, tastings and two field presentations of Faba bean…
Forbrukere og planter styrer fremtiden
Seniorforsker Antje Gonera ved Nofima forteller om forbruker drevet innovasjon i siste utgave av Dagligvarehandelen. Noen lanseringer skal…
Presentasjon: Innovasjon innen bruk av planteproteiner
Seniorforsker innovasjon Antje Gonera ved Nofima holdt innlegg på NIBIO konferansen 14.02.2018. Lenke til presentasjonen nederst i artikkelen.…
Biotown- den grønne uka!
Bioøkonomi og grønn næringsutvikling stod i fokus under arrangementet Biotown – den grønne uka i Hamar 7-9 november. Bioøkonomi og grønn…
Erter og åkerbønner er god agronomi
I dag dyrkes belgvekstene erter og åkerbønner i begrenset omfang i Norge, og brukes hovedsakelig til dyrefôr. Forskerne…
Blod, bønner og Bill Gates
Les intervju med Olav Fjeld Kraugerud i www.infinitummovement.no: Blod, bønner og Bill Gates. Møt vegetarkjøttet som skal redde kloden.…