Media Coverage

Below you will find the latest news stories about FoodProFuture from news media around the world.

The list is compiled automatically by M-Brain.

– Bærekraft er trolig den viktigste innovasjonsdriveren for matprodusenter

Radio Nordkapp 16.03.2022 14:16
Denne uttalelsen kommer fra innovasjonsforsker Sveinung Grimsby i Nofima Han legger til at dette er en viktig grunn...

– Bærekraft er trolig den viktigste innovasjonsdriveren for matprodusenter

Byavisatonsberg 16.03.2022 13:26
BILDET: Seniorforsker Svein Halvor Knutsen justerer innstillingen på hammermøllen for å få passe store partikler av kjernede åkerbønner....

– Bærekraft er trolig den viktigste innovasjonsdriveren for matindustrien

Nofima 16.03.2022 13:25
Denne uttalelsen kommer fra innovasjonsforsker Sveinung Grimsby i Nofima. Han legger til at dette er en viktig grunn...

Folk velger stadig mer mat laget av planter framfor kjøtt

Forskning.no 14.03.2022 04:07
For nå styrer bærekraft innovasjon i matindustrien, mener matforskere. Hva betyr å spise bærekraftig? For mange er det...

Gjennombrudd for norsk «superbønne»

ABC Nyheter 23.02.2022 11:31
Snart kan du for første gang kjøpe plantebasert burger med norske åkerbønner. Det gir mange fordeler, og her...

Gjennombrudd for norsk «superbønne»: Gir nye muligheter for plantebasert mat

MyNewsdesk NO 23.02.2022 10:33
Facebook LinkedIn Twitter Last ned som PDF Snart kan du for første gang kjøpe plantebasert burger med norske...

Norske bønner i burgere

Fagpressenytt 01.02.2022 02:45
En høy andel norske råvarer og høyt proteininnhold har vært målet for forskerne som utvikler norske, plantebaserte alternativer...

Dei er eigde av kjøtt- og mjølke­bønder, men jobbar med å utvikla fram­tidas veganske meny

Stavanger Aftenblad 21.11.2021 12:43
To bedrifter i Rogaland lagar ingrediensar til mat som skal likna kjøtt, av erter. Verken ertene eller fleirtalet...

Dei er eigde av kjøtt- og mjølke­bønder, men jobbar med å utvikla fram­tidas veganske meny

Aftenposten.no 21.11.2021 12:39
To bedrifter i Rogaland lagar ingrediensar til mat som skal likna kjøtt, av erter. Verken ertene eller fleirtalet...

Dei er eigde av kjøtt- og mjølke­bønder, men jobbar med å utvikla fram­tidas veganske meny

Bergens Tidende 21.11.2021 12:39
To bedrifter i Rogaland lagar ingrediensar til mat som skal likna kjøtt, av erter. Verken ertene eller fleirtalet...

Snart kommer den norske vegetarburgeren

Fagpressenytt 19.10.2021 11:11
Lite av vegetarproduktene du finner i frysedisken er norske. Det kan matforskere forandre på. Vegetarprodukter du får i...

Snart kommer den norske vegetar­burgeren

Forskning.no 19.10.2021 08:15
Lite av vegetarproduktene du finner i frysedisken er norske. Det kan matforskere forandre på.

Avslutningskonferanse FoodProFuture

Nofima 29.09.2021 14:16
Prosjektet FoodProFuture planlegger en to-dagers avslutningskonferanse. Det blir en såkalt hybridkonferanse.

Feltdag på NMBU med droner, robot og ny genetikk

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet 25.08.2021 07:20
Moderne teknologi som robotikk og genomisk seleksjon var den røde tråden gjennom alle presentasjonene av forskningsprosjektene og feltforsøkene...

Bør vi dyrke mer erter og åkerbønner i Norge?

Smakmagasinet 27.06.2021 22:19
Forskere ved NMBU mener at bøndene i Norge kan produsere mer proteinrike vekster, slik som erter og åkerbønner....

Forsker mener vi bør dyrke mer erter og åkerbønner i Norge

Nationen 01.06.2021 14:02
Bønder kan produsere betydelig mengder proteinrike vekster som erter og åkerbønner i Norge. Og forskerne tror at vi...

Forsker mener vi bør dyrke mer erter og åkerbønner i Norge

Forskning.no 17.05.2021 02:38
Bønder kan produsere betydelig mengder proteinrike vekster som erter og åkerbønner i Norge. Og forskerne tror at vi...

Samtlige fagpanel ber om kjøttreduksjon – generisk kjøttreklame via Matprat har derfor ikke livets rett

Optimalt kosthold 06.05.2021 15:01
Samtidig som samtlige fagetater anbefaler å redusere dagens helseskadelig høye kjøttforbruk, så bruker norsk kjøttindustri 75 millioner kroner...

Samtlige fagpanel ber om kjøttreduksjon – generisk kjøttreklame via Matprat har derfor ikke livets rett

vegetarlegen.no 18.03.2021 23:09
Samtidig som samtlige fagetater anbefaler å redusere dagens helseskadelig høye kjøttforbruk, så bruker norsk kjøttindustri 75 millioner kroner...

Bærekraftig og sunt kosthold: Mer av norsk plantekost og mindre kjøtt er bra for helsen og selvforsyning

Optimalt kosthold 17.03.2021 23:22
Erter, bønner, havre, bygg, blåbær, grønnkål, brokkoli, gulrøtter er norske råvarer som er i kategori av verdens sunneste,...

Vil du spise mer mat som er laget av planter?

Forskning.no 20.01.2021 03:48
Er du en av Fleksitarianerne, Kjøtteterne eller kanskje Ferdigmatspiserne? Selv om mange ønsker å spise mer plantebasert er...

Forsker på plantebasert mat

Smakmagasinet 04.01.2021 06:14
Mange matprodusenter mangler kunnskap for å kunne lage plantebasert mat av norske råvarer. Det brukes derfor i dag...

Den plantebaserte trenden og norske forbrukere

Nofima 28.12.2020 06:18
Selv om mange ønsker å spise mer plantebasert er det en del forbrukersegmenter som ikke er opptatt av...

Mindre kjøtt og mer plantekost i Norge er bra for selvforsyning og folkehelsen

Nettavisen 17.11.2020 14:14
Bønder og senterpartister må slutte å spre gamle myter.

Matprodusenter får hjelp til å utvikle plantebaserte produkter

Nationen 17.11.2020 05:04
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av plantebaserte alternativer. Forskere...

Matprodusenter kan få hjelp til å utvikle norske plantebaserte produkter

Ny Teknikk 17.11.2020 02:21
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive...

Matprodusenter kan få hjelp til å utvikle norske plantebaserte produkter

Convenience 16.11.2020 10:06
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive...

Matprodusenter kan få hjelp til å utvikle norske plantebaserte produkter

NTB Kommunikasjon 16.11.2020 08:58
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive...

Forskerne forsyner matprodusenter med kunnskap om ny mat av planter

Forskning.no 16.11.2020 03:46
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive...

Nettmøte: Erfaringer med dyrking av åkerbønner i 2020

NLR Viken 03.11.2020 14:16
John Ingar Øverland Mandag 9. november kl 18.00 inviteres det til nettmøte om erfaringene fra åkerbønnedyrkingen i 2020.

LCAFOOD 2020

Norsus 12.10.2020 13:41
Denne uken arrangeres den internasjonale konferansen om LCA av mat ( LCAFOOD 2020 ) for tolvte gang. Arrangementet...

Grønn sabel

Ren Mat 26.07.2020 22:00
Proteinrike planter som gjødsler seg selv og smaker søtt. Erter gir næring til både mennesker, dyr og jord....

Forskar på belgfrukt og proteinvekstar i Norge: – Viss vi ønsker å satse på det, kan vi det

Nationen 24.05.2020 05:06
Anne Kjersti Uhlen er blant forskarane på NMBU som forskar på korleis Noreg kan dyrke fleire proteinvekstar.

Norwegian beans can replace soy

ScienceNordic 07.05.2020 10:30
Soy from different countries is now widely consumed by vegetarians or by people who want to reduce the...

Fire scenarier for fremtidens mat

Nofima 07.05.2020 08:20
Nofima-forskere har laget fire scenarier for maten i Norge i 2040. Scenariene skal hjelpe matprodusenter med å være...

Norske bønner kan erstatte soya

Forskersonen 01.05.2020 02:48
Soya fra ulike land brukes i dag mye av folk som vil spise vegetarisk eller som vil redusere...

Norske bønner kan erstatte soya

Forskning.no 01.05.2020 02:38
Soya fra ulike land brukes i dag mye av folk som vil spise vegetarisk eller som vil redusere...

FELTKATALOG

Fellesutvalget for Forsøksteknisk Utstyr 27.02.2020 13:22
Verdiprøving av byggsorter på Østlandet og i Midt-Norge................. 4

Det er ingen tvil om at kjøttet er verst | Marie Henriksen Bogstad

Aftenposten.no 23.01.2020 19:01
Det gagner hverken forbrukeren eller planeten om vi svartmaler frukt- og grøntimport.

EAT-dietten vil føre til avvikling av store deler av norsk landbruk

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet 13.01.2020 10:20
Et kosthold etter EAT-modellen vil bety at store deler av vår matproduksjon må flyttes utenlands, ifølge en ny...

EAT-dietten vil føre til avvikling av store deler av norsk landbruk

Forskning.no 13.01.2020 03:58
Et kosthold etter EAT-modellen vil bety at store deler av vår matproduksjon må flyttes utenlands, ifølge en ny...

EAT-dietten vil føre til avvikling av store deler av norsk landbruk

Forskersonen 13.01.2020 03:47
Et kosthold etter EAT-modellen vil bety at store deler av vår matproduksjon må flyttes utenlands, ifølge en ny...

Hipster, athlete, or vegan activist? ‘Personas’ developed in Norway to help food brands think like consumers

Food Navigator 13.12.2019 12:39
Researchers have developed a range of 10 characters, or ‘personas’, that represent future consumer groups in Norway. The...

Et plantebasert kosthold er det mest bærekraftige

Nettavisen 09.12.2019 17:49
I Nettavisen påstår to forskere fra Skottland at «vegansk kosthold er elendig ressursutnyttelse».

Norsk proteinproduksjon til mat og fôr

Agropub 15.11.2019 09:06
Mye av det proteinet mennesker og husdyr spiser i Norge blir importert. Den norske andelen av protein i...

Ås-forskere jobber med å utvikle alternativer til kjøtt på middagsbordet

Østlandets Blad 31.10.2019 03:05
Mange ønsker å spise mer plantebasert. Nofima-forskere jobber for at disse produktene skal basere seg på proteinrike norske...

Ås-forskere jobber med å utvikle alternativer til kjøtt på middagsbordet

Ås avis 29.10.2019 10:53
Mange ønsker å spise mer plantebasert. Nofima-forskere jobber for at disse produktene skal basere seg på proteinrike norske...

Plantebasert og proteinrikt

Nofima 29.10.2019 08:06
Mange ønsker å spise mer plantebasert. Nofima-forskere jobber for at disse produktene skal basere seg på proteinrike norske...

Hjelper produsenter å lage bærekraftig mat

Dagligvarehandelen 22.10.2019 08:16
Innovasjonsforskere i Nofima vil hjelpe matprodusenter med å tilpasse seg framtidens marked. Det gjør de ved å presentere...

Hjelper produsenter med å lage bærekraftig mat for framtiden

Convenience 21.10.2019 10:14
Katja Maria Prexl og Antje Gonera viser frem pappfigurer av sine ti norske forbrukertyper. Disse kan hjelpe matprodusenter...