Media Coverage

Den komplekse viten om bærekraftig mat

Naturviterne 26.03.2020 06:39
Det er ikke så vanskelig å kutte CO2-utslipp ved å heller legge ferien til Norge enn å fly...

FELTKATALOG

Fellesutvalget for Forsøksteknisk Utstyr 27.02.2020 13:22
Verdiprøving av byggsorter på Østlandet og i Midt-Norge................. 4

Det er ingen tvil om at kjøttet er verst | Marie Henriksen Bogstad

Aftenposten.no 23.01.2020 19:01
Det gagner hverken forbrukeren eller planeten om vi svartmaler frukt- og grøntimport.

EAT-dietten vil føre til avvikling av store deler av norsk landbruk

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet 13.01.2020 10:20
Et kosthold etter EAT-modellen vil bety at store deler av vår matproduksjon må flyttes utenlands, ifølge en ny...

EAT-dietten vil føre til avvikling av store deler av norsk landbruk

Forskning.no 13.01.2020 03:58
Et kosthold etter EAT-modellen vil bety at store deler av vår matproduksjon må flyttes utenlands, ifølge en ny...

EAT-dietten vil føre til avvikling av store deler av norsk landbruk

Forskersonen 13.01.2020 03:47
Et kosthold etter EAT-modellen vil bety at store deler av vår matproduksjon må flyttes utenlands, ifølge en ny...

Life Cycle Assessment of the existing protein food consumption in Norway

Østfoldforskning 12.12.2019 10:24
This report summarizes the work on establishing the average environmental impact of production of protein food consumed in...

Et plantebasert kosthold er det mest bærekraftige

Nettavisen 09.12.2019 17:49
I Nettavisen påstår to forskere fra Skottland at «vegansk kosthold er elendig ressursutnyttelse».

Norsk proteinproduksjon til mat og fôr

Agropub 15.11.2019 09:06
Mye av det proteinet mennesker og husdyr spiser i Norge blir importert. Den norske andelen av protein i...

Ås-forskere jobber med å utvikle alternativer til kjøtt på middagsbordet

Østlandets Blad 31.10.2019 03:05
Mange ønsker å spise mer plantebasert. Nofima-forskere jobber for at disse produktene skal basere seg på proteinrike norske...

Ås-forskere jobber med å utvikle alternativer til kjøtt på middagsbordet

Ås avis 29.10.2019 10:53
Mange ønsker å spise mer plantebasert. Nofima-forskere jobber for at disse produktene skal basere seg på proteinrike norske...

Plantebasert og proteinrikt

Nofima 29.10.2019 08:06
Mange ønsker å spise mer plantebasert. Nofima-forskere jobber for at disse produktene skal basere seg på proteinrike norske...

How personas can help the Norwegian industry create sustainable food products

ScienceNordic 23.10.2019 11:45
Innovation researchers from Nofima are helping the food industry adapt to climate change and plant-based food trends, by...

Hjelper produsenter å lage bærekraftig mat

Dagligvarehandelen 22.10.2019 08:16
Innovasjonsforskere i Nofima vil hjelpe matprodusenter med å tilpasse seg framtidens marked. Det gjør de ved å presentere...

Hjelper produsenter med å lage bærekraftig mat for framtiden

Convenience 21.10.2019 10:14
Katja Maria Prexl og Antje Gonera viser frem pappfigurer av sine ti norske forbrukertyper. Disse kan hjelpe matprodusenter...

Hjelper produsenter med å lage bærekraftig mat for framtiden

Nofima 21.10.2019 09:10
Innovasjonsforskere i Nofima hjelper matprodusenter med å tilpasse seg framtidens marked. Hvordan? Ved å presentere ti norske forbrukertyper...

Bærekraftsmarsj og Smak Ås

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet 14.10.2019 11:57
Foto Marius Grønflaten Foto Eivind Norum Foto Eivind Norum Foto Eivind NorumTilbake Neste av Eivind Norum

People are embracing plant-based, ready-made food – but is it always healthy?

ScienceNordic 14.10.2019 08:44
A dairy-based cheese may be healthier than your vegan option. For now anyways. Resarchers are experimenting with peas...

Mange vil ha plantebasert ferdigmat – men er den alltid sunn?

Nofima 30.09.2019 08:52
Plantebasert mat som alternativ til kjøtt er populært om dagen. Under Forskningsdagene i Oslo fikk 60 deltakere et...

Forskningsdagene 18. – 29. september 2019

Landbruks- og matdepartementet 16.09.2019 08:24
Forskningsdagene 2019 starter onsdag 18. september, og varer til og med søndag 29. september. Du kan besøke Forskningstorg...

– Det er gøy å forske på noe som tidligere ble ansett som umulig å dyrke her i landet

Grimstad Adressetidende 14.09.2019 04:05
+På Nibio i Landvik finner de ut om vi kan dyrke grønne soyabønner i Norge i fremtiden.

Leger bør fremme et mer plantebasert kosthold som et sunt og miljøvennlig valg

vegetarlegen.no 25.08.2019 14:18
Oppfordringen til oss leger om å fremme grønnere livsstil som et klokt valg (Journalen 1/2019) er på tide....

Beiteillusjoner - mesteparten av året kan ikke kyrne beite, men legger beslag på dyrket jord

vegetarlegen.no 11.08.2019 14:15
Når Senterpartiets Pollestad ønsker (NTB 15.04) større bruk av norsk beite for å oppnå bedre selvforsyning, viser han...

Rekordsalg av kjøtterstatere

Nationen 28.07.2019 16:02
På to år har det blitt solgt over 140 tonn mer av kjøtterstatninger i norske dagligvarebutikker.

Derfor ligner vegan- og vegetarprodukter på allerede eksisterende produkter

Nationen 07.07.2019 18:06
Vegetarpølse, vegetarburger og veganost. Menneskenes vaner gjør at vi foretrekker produkter som ligner på andre produkter vi kjenner...

Leger bør fremme et mer plantebasert kosthold som et sunt og miljøvennlig valg

Fagbladet Journalen 26.06.2019 11:16
Oppfordringen til oss leger om å fremme grønnere livsstil som et klokt valg (Journalen 1/2019) er på tide....

Den grønne revolusjon 2.0

Ren Mat 24.05.2019 14:21
I Norge spiser vi nesten dobbelt så mye kjøtt som på 1950-tallet. Importen av soya til husdyrfôr har...

Arktiske erter – en potensiell proteinkilde i fremtidens landbruk?

Agropub 14.05.2019 10:46
Kan fortiden redde fremtiden? Fra Sjælland i sør til Tromsø i nord studerer forskerne nå et stort antall...

Samdyrking av erter (prosjekt FoodProFuture)

Norsk Landbruksrådgiving Øst 30.04.2019 11:53
Innhøsting av erter kan være en utfordring, da de i utgangspunktet har lav bestandshøyde ved innhøsting. Dette forsøket...

Senterpartiets beiteillusjoner

Oppland Arbeiderblad 17.04.2019 08:47
Av Tanja Kalchenko, lege leder av Helsepersonell for plantebasert kosthold (HePla)

Vil gjøre det enklere for nordmenn å velge kortreist planteprotein

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet 15.04.2019 11:21
Mer proteinrike planter i kostholdet er bra for bærekraft og bra for helsa. Men slike matvarer i norske...

Unge vil spise mer vegetarmat, spiser likevel mest kjøtt

Norsk Landbruksrådgiving Øst 14.02.2019 14:34
Lise Olavsdotter Lund KORN 2019: Den eldre generasjonen er ikke like opptatt av endring, men spiser likevel mer...

Unge vil spise mer vegetar, spiser likevel mest kjøtt

Norsk Landbruksrådgivning 14.02.2019 12:14
Lise Olavsdotter Lund KORN 2019: Den eldre generasjonen er ikke like opptatt av endring, men spiser likevel mer...

Kan Norge produsere mer planteprotein til mat?

Nibio 10.02.2019 06:20
- Etterspørselen etter matprodukter som inneholder planteprotein er økende, forteller forsker Unni Abrahamsen ved NIBIO Apelsvoll. Ikke bare...

Unge vil spise mer vegetarmat, men spiser mest kjøtt

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet 17.01.2019 10:13
Selv om det er de unge som er mest opptatt av å kutte kjøttforbruket, er det de eldre...

Ny undersøkelse: Nordmenn var skeptiske til kjøttkopier

Forskning.no 14.01.2019 03:46
– De oppleves unaturlige og kunstige, bearbeidet i for stor grad og heller ikke spesielt sunne, forteller forsker.

Nordmenn skeptiske til kjøttkopier

Nationen 12.01.2019 09:23
Deltakere i en ny studie var skeptiske til vegetarprodukter som forsøker å etterlikne kjøttprodukter.

Blir norske erter en viktigere kilde til protein i et varmere klima?

Forskning.no 03.12.2018 04:08
Kan dyrking av erter i nord gjøre at vi slipper å importere soya langveisfra? Et varmere klima kan...

Norske erter kan bli en viktigere kilde til protein

Nationen 01.12.2018 15:03
Kan dyrking av erter i nord gjøre at vi slipper å importere soya langveisfra. Et varmere klima kan...

Norway! Keep up with vegetarian trends!

ScienceNordic 25.11.2018 05:35
A recent analysis shows that Norway still has untapped potential when it comes to developing its own plant-based...

Den store erte-jakten

Norsk Landbruk 15.11.2018 12:04
Nibio-forskerne Ewelina Wojciechowska, Inger Martinussen og Ingunn Vågen i erteåkeren. Foto: Anne Linn Hykerud.

Arktiske erter – en potensiell proteinkilde i fremtidens landbruk?

Nibio 07.11.2018 06:15
Erter har gjennom historien vært en god proteinkilde, både for dyr og mennesker. I dag importeres mye av...

Sortsforsøk i erter og åkerbønne

Fagforum Korn 29.10.2018 17:18
Artikkelen inneholder resultater fra sortsforsøk i erter og åkerbønne fra 2017. For åkerbønne også sammendrag fra 2015-2017. Forsøkene...

Veggmaleriet på Åsgård skole er en hyllest til hele Norges matmor

Ås avis 14.10.2018 08:30
Et stort veggmaleri ved Åsgård skole ble avduket i anledning matfestivalen SmakÅs. Kunstveggen på modulskolen er synlig for...

På jakt etter løsninger som gir mindre plastbruk

Orkla 02.10.2018 14:26
For å løse utfordringene med plast i havet må vi sammen tenke nytt rundt hvordan vi lager, bruker...

Orkla: In search of ways to reduce plastic use

Market Screener 02.10.2018 13:39
To address the challenges of plastic litter in the ocean, we must think fresh about how we manufacture,...

Vil ha mer norskprodusert vegetarmat

Nationen 24.09.2018 04:31
Det er et stort potensial i Norge for å utvikle vegetarprodukter med norske ingredienser, mener forskere.

Følg med på vegetartrendene!

Nibio 18.09.2018 13:28
I løpet av de siste par årene har salget av planteproteinprodukter økt markant. Det har kommet flere helt...

Følg med på vegetartrendene!

Nofima 18.09.2018 08:25
I løpet av de siste par årene har salget av planteproteinprodukter økt markant. Det har kommet flere helt...

Tror på en fremtid for soyaproduksjon i Norge

Nationen 01.09.2018 06:01
Soyaproduksjon kryper stadig lenger nordover. I land som Nederland, Estland og Canada produseres det soya, og norske forskere...