Media Coverage

Below you will find the latest news stories about FoodProFuture from news media around the world.

The list is compiled automatically by M-Brain.

Samtlige fagpanel ber om kjøttreduksjon – generisk kjøttreklame via Matprat har derfor ikke livets rett

vegetarlegen.no 18.03.2021 23:09
Samtidig som samtlige fagetater anbefaler å redusere dagens helseskadelig høye kjøttforbruk, så bruker norsk kjøttindustri 75 millioner kroner...

Bærekraftig og sunt kosthold: Mer av norsk plantekost og mindre kjøtt er bra for helsen og selvforsyning

Optimalt kosthold 17.03.2021 23:22
Erter, bønner, havre, bygg, blåbær, grønnkål, brokkoli, gulrøtter er norske råvarer som er i kategori av verdens sunneste,...

Vil du spise mer mat som er laget av planter?

Forskning.no 20.01.2021 03:48
Er du en av Fleksitarianerne, Kjøtteterne eller kanskje Ferdigmatspiserne? Selv om mange ønsker å spise mer plantebasert er...

Forsker på plantebasert mat

Smakmagasinet 04.01.2021 06:14
Mange matprodusenter mangler kunnskap for å kunne lage plantebasert mat av norske råvarer. Det brukes derfor i dag...

Den plantebaserte trenden og norske forbrukere

Nofima 28.12.2020 06:18
Selv om mange ønsker å spise mer plantebasert er det en del forbrukersegmenter som ikke er opptatt av...

Mindre kjøtt og mer plantekost i Norge er bra for selvforsyning og folkehelsen

Nettavisen 17.11.2020 14:14
Bønder og senterpartister må slutte å spre gamle myter.

Matprodusenter får hjelp til å utvikle plantebaserte produkter

Nationen 17.11.2020 05:04
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av plantebaserte alternativer. Forskere...

Matprodusenter kan få hjelp til å utvikle norske plantebaserte produkter

Ny Teknikk 17.11.2020 02:21
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive...

Matprodusenter kan få hjelp til å utvikle norske plantebaserte produkter

Convenience 16.11.2020 10:06
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive...

Matprodusenter kan få hjelp til å utvikle norske plantebaserte produkter

NTB Kommunikasjon 16.11.2020 08:58
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive...

Forskerne forsyner matprodusenter med kunnskap om ny mat av planter

Forskning.no 16.11.2020 03:46
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive...

Nettmøte: Erfaringer med dyrking av åkerbønner i 2020

NLR Viken 03.11.2020 14:16
John Ingar Øverland Mandag 9. november kl 18.00 inviteres det til nettmøte om erfaringene fra åkerbønnedyrkingen i 2020.

LCAFOOD 2020

Norsus 12.10.2020 13:41
Denne uken arrangeres den internasjonale konferansen om LCA av mat ( LCAFOOD 2020 ) for tolvte gang. Arrangementet...

Grønn sabel

Ren Mat 26.07.2020 22:00
Proteinrike planter som gjødsler seg selv og smaker søtt. Erter gir næring til både mennesker, dyr og jord....

Forskar på belgfrukt og proteinvekstar i Norge: – Viss vi ønsker å satse på det, kan vi det

Nationen 24.05.2020 05:06
Anne Kjersti Uhlen er blant forskarane på NMBU som forskar på korleis Noreg kan dyrke fleire proteinvekstar.

Norwegian beans can replace soy

ScienceNordic 07.05.2020 10:30
Soy from different countries is now widely consumed by vegetarians or by people who want to reduce the...

Fire scenarier for fremtidens mat

Nofima 07.05.2020 08:20
Nofima-forskere har laget fire scenarier for maten i Norge i 2040. Scenariene skal hjelpe matprodusenter med å være...

Norske bønner kan erstatte soya

Forskersonen 01.05.2020 02:48
Soya fra ulike land brukes i dag mye av folk som vil spise vegetarisk eller som vil redusere...

Norske bønner kan erstatte soya

Forskning.no 01.05.2020 02:38
Soya fra ulike land brukes i dag mye av folk som vil spise vegetarisk eller som vil redusere...

FELTKATALOG

Fellesutvalget for Forsøksteknisk Utstyr 27.02.2020 13:22
Verdiprøving av byggsorter på Østlandet og i Midt-Norge................. 4

EAT-dietten vil føre til avvikling av store deler av norsk landbruk

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet 13.01.2020 10:20
Et kosthold etter EAT-modellen vil bety at store deler av vår matproduksjon må flyttes utenlands, ifølge en ny...

EAT-dietten vil føre til avvikling av store deler av norsk landbruk

Forskning.no 13.01.2020 03:58
Et kosthold etter EAT-modellen vil bety at store deler av vår matproduksjon må flyttes utenlands, ifølge en ny...

EAT-dietten vil føre til avvikling av store deler av norsk landbruk

Forskersonen 13.01.2020 03:47
Et kosthold etter EAT-modellen vil bety at store deler av vår matproduksjon må flyttes utenlands, ifølge en ny...

Et plantebasert kosthold er det mest bærekraftige

Nettavisen 09.12.2019 17:49
I Nettavisen påstår to forskere fra Skottland at «vegansk kosthold er elendig ressursutnyttelse».

Norsk proteinproduksjon til mat og fôr

Agropub 15.11.2019 09:06
Mye av det proteinet mennesker og husdyr spiser i Norge blir importert. Den norske andelen av protein i...

Ås-forskere jobber med å utvikle alternativer til kjøtt på middagsbordet

Ås avis 29.10.2019 10:53
Mange ønsker å spise mer plantebasert. Nofima-forskere jobber for at disse produktene skal basere seg på proteinrike norske...

Plantebasert og proteinrikt

Nofima 29.10.2019 08:06
Mange ønsker å spise mer plantebasert. Nofima-forskere jobber for at disse produktene skal basere seg på proteinrike norske...

Hjelper produsenter å lage bærekraftig mat

Dagligvarehandelen 22.10.2019 08:16
Innovasjonsforskere i Nofima vil hjelpe matprodusenter med å tilpasse seg framtidens marked. Det gjør de ved å presentere...

Hjelper produsenter med å lage bærekraftig mat for framtiden

Convenience 21.10.2019 10:14
Katja Maria Prexl og Antje Gonera viser frem pappfigurer av sine ti norske forbrukertyper. Disse kan hjelpe matprodusenter...

Hjelper produsenter med å lage bærekraftig mat for framtiden

Nofima 21.10.2019 09:10
Innovasjonsforskere i Nofima hjelper matprodusenter med å tilpasse seg framtidens marked. Hvordan? Ved å presentere ti norske forbrukertyper...

Bærekraftsmarsj og Smak Ås

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet 14.10.2019 11:57
Foto Marius Grønflaten Foto Eivind Norum Foto Eivind Norum Foto Eivind NorumTilbake Neste av Eivind Norum

Mange vil ha plantebasert ferdigmat – men er den alltid sunn?

Nofima 30.09.2019 08:52
Plantebasert mat som alternativ til kjøtt er populært om dagen. Under Forskningsdagene i Oslo fikk 60 deltakere et...

Forskningsdagene 18. – 29. september 2019

Landbruks- og matdepartementet 16.09.2019 08:24
Forskningsdagene 2019 starter onsdag 18. september, og varer til og med søndag 29. september. Du kan besøke Forskningstorg...

– Det er gøy å forske på noe som tidligere ble ansett som umulig å dyrke her i landet

Grimstad Adressetidende 14.09.2019 04:05
+På Nibio i Landvik finner de ut om vi kan dyrke grønne soyabønner i Norge i fremtiden.

Leger bør fremme et mer plantebasert kosthold som et sunt og miljøvennlig valg

vegetarlegen.no 25.08.2019 14:18
Oppfordringen til oss leger om å fremme grønnere livsstil som et klokt valg (Journalen 1/2019) er på tide....

Beiteillusjoner - mesteparten av året kan ikke kyrne beite, men legger beslag på dyrket jord

vegetarlegen.no 11.08.2019 14:15
Når Senterpartiets Pollestad ønsker (NTB 15.04) større bruk av norsk beite for å oppnå bedre selvforsyning, viser han...

Rekordsalg av kjøtterstatere

Nationen 28.07.2019 16:02
På to år har det blitt solgt over 140 tonn mer av kjøtterstatninger i norske dagligvarebutikker.

Derfor ligner vegan- og vegetarprodukter på allerede eksisterende produkter

Nationen 07.07.2019 18:06
Vegetarpølse, vegetarburger og veganost. Menneskenes vaner gjør at vi foretrekker produkter som ligner på andre produkter vi kjenner...

Leger bør fremme et mer plantebasert kosthold som et sunt og miljøvennlig valg

Fagbladet Journalen 26.06.2019 11:16
Oppfordringen til oss leger om å fremme grønnere livsstil som et klokt valg (Journalen 1/2019) er på tide....

Den grønne revolusjon 2.0

Ren Mat 24.05.2019 14:21
I Norge spiser vi nesten dobbelt så mye kjøtt som på 1950-tallet. Importen av soya til husdyrfôr har...

Arktiske erter – en potensiell proteinkilde i fremtidens landbruk?

Agropub 14.05.2019 10:46
Kan fortiden redde fremtiden? Fra Sjælland i sør til Tromsø i nord studerer forskerne nå et stort antall...

Samdyrking av erter (prosjekt FoodProFuture)

Norsk Landbruksrådgiving Øst 30.04.2019 11:53
Innhøsting av erter kan være en utfordring, da de i utgangspunktet har lav bestandshøyde ved innhøsting. Dette forsøket...

Senterpartiets beiteillusjoner

Oppland Arbeiderblad 17.04.2019 08:47
Av Tanja Kalchenko, lege leder av Helsepersonell for plantebasert kosthold (HePla)

Kan Norge produsere mer planteprotein til mat?

Nibio 10.02.2019 06:20
- Etterspørselen etter matprodukter som inneholder planteprotein er økende, forteller forsker Unni Abrahamsen ved NIBIO Apelsvoll. Ikke bare...

Unge vil spise mer vegetarmat, men spiser mest kjøtt

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet 17.01.2019 10:13
Selv om det er de unge som er mest opptatt av å kutte kjøttforbruket, er det de eldre...

Ny undersøkelse: Nordmenn var skeptiske til kjøttkopier

Forskning.no 14.01.2019 03:46
– De oppleves unaturlige og kunstige, bearbeidet i for stor grad og heller ikke spesielt sunne, forteller forsker.

Nordmenn skeptiske til kjøttkopier

Nationen 12.01.2019 09:23
Deltakere i en ny studie var skeptiske til vegetarprodukter som forsøker å etterlikne kjøttprodukter.

Blir norske erter en viktigere kilde til protein i et varmere klima?

Forskning.no 03.12.2018 04:08
Kan dyrking av erter i nord gjøre at vi slipper å importere soya langveisfra? Et varmere klima kan...

Norske erter kan bli en viktigere kilde til protein

Nationen 01.12.2018 15:03
Kan dyrking av erter i nord gjøre at vi slipper å importere soya langveisfra. Et varmere klima kan...

Arktiske erter – en potensiell proteinkilde i fremtidens landbruk?

Nibio 07.11.2018 06:15
Erter har gjennom historien vært en god proteinkilde, både for dyr og mennesker. I dag importeres mye av...