Media Coverage

Below you will find the latest news stories about FoodProFuture from news media around the world.

The list is compiled automatically by M-Brain.

Dei er eigde av kjøtt- og mjølke­bønder, men jobbar med å utvikla fram­tidas veganske meny

Stavanger Aftenblad 21.11.2021 12:43
To bedrifter i Rogaland lagar ingrediensar til mat som skal likna kjøtt, av erter. Verken ertene eller fleirtalet...

Dei er eigde av kjøtt- og mjølke­bønder, men jobbar med å utvikla fram­tidas veganske meny

Aftenposten.no 21.11.2021 12:39
To bedrifter i Rogaland lagar ingrediensar til mat som skal likna kjøtt, av erter. Verken ertene eller fleirtalet...

Dei er eigde av kjøtt- og mjølke­bønder, men jobbar med å utvikla fram­tidas veganske meny

Bergens Tidende 21.11.2021 12:39
To bedrifter i Rogaland lagar ingrediensar til mat som skal likna kjøtt, av erter. Verken ertene eller fleirtalet...

Snart kommer den norske vegetarburgeren

Fagpressenytt 19.10.2021 11:11
Lite av vegetarproduktene du finner i frysedisken er norske. Det kan matforskere forandre på. Vegetarprodukter du får i...

Snart kommer den norske vegetar­burgeren

Forskning.no 19.10.2021 08:15
Lite av vegetarproduktene du finner i frysedisken er norske. Det kan matforskere forandre på.

Avslutningskonferanse FoodProFuture

Nofima 29.09.2021 14:16
Prosjektet FoodProFuture planlegger en to-dagers avslutningskonferanse. Det blir en såkalt hybridkonferanse.

Feltdag på NMBU med droner, robot og ny genetikk

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet 25.08.2021 07:20
Moderne teknologi som robotikk og genomisk seleksjon var den røde tråden gjennom alle presentasjonene av forskningsprosjektene og feltforsøkene...

Bør vi dyrke mer erter og åkerbønner i Norge?

Smakmagasinet 27.06.2021 22:19
Forskere ved NMBU mener at bøndene i Norge kan produsere mer proteinrike vekster, slik som erter og åkerbønner....

Forsker mener vi bør dyrke mer erter og åkerbønner i Norge

Nationen 01.06.2021 14:02
Bønder kan produsere betydelig mengder proteinrike vekster som erter og åkerbønner i Norge. Og forskerne tror at vi...

Forsker mener vi bør dyrke mer erter og åkerbønner i Norge

Forskning.no 17.05.2021 02:38
Bønder kan produsere betydelig mengder proteinrike vekster som erter og åkerbønner i Norge. Og forskerne tror at vi...

Samtlige fagpanel ber om kjøttreduksjon – generisk kjøttreklame via Matprat har derfor ikke livets rett

Optimalt kosthold 06.05.2021 15:01
Samtidig som samtlige fagetater anbefaler å redusere dagens helseskadelig høye kjøttforbruk, så bruker norsk kjøttindustri 75 millioner kroner...

Samtlige fagpanel ber om kjøttreduksjon – generisk kjøttreklame via Matprat har derfor ikke livets rett

vegetarlegen.no 18.03.2021 23:09
Samtidig som samtlige fagetater anbefaler å redusere dagens helseskadelig høye kjøttforbruk, så bruker norsk kjøttindustri 75 millioner kroner...

Bærekraftig og sunt kosthold: Mer av norsk plantekost og mindre kjøtt er bra for helsen og selvforsyning

Optimalt kosthold 17.03.2021 23:22
Erter, bønner, havre, bygg, blåbær, grønnkål, brokkoli, gulrøtter er norske råvarer som er i kategori av verdens sunneste,...

Vil du spise mer mat som er laget av planter?

Forskning.no 20.01.2021 03:48
Er du en av Fleksitarianerne, Kjøtteterne eller kanskje Ferdigmatspiserne? Selv om mange ønsker å spise mer plantebasert er...

Forsker på plantebasert mat

Smakmagasinet 04.01.2021 06:14
Mange matprodusenter mangler kunnskap for å kunne lage plantebasert mat av norske råvarer. Det brukes derfor i dag...

Den plantebaserte trenden og norske forbrukere

Nofima 28.12.2020 06:18
Selv om mange ønsker å spise mer plantebasert er det en del forbrukersegmenter som ikke er opptatt av...

Mindre kjøtt og mer plantekost i Norge er bra for selvforsyning og folkehelsen

Nettavisen 17.11.2020 14:14
Bønder og senterpartister må slutte å spre gamle myter.

Matprodusenter får hjelp til å utvikle plantebaserte produkter

Nationen 17.11.2020 05:04
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av plantebaserte alternativer. Forskere...

Matprodusenter kan få hjelp til å utvikle norske plantebaserte produkter

Ny Teknikk 17.11.2020 02:21
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive...

Matprodusenter kan få hjelp til å utvikle norske plantebaserte produkter

Convenience 16.11.2020 10:06
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive...

Matprodusenter kan få hjelp til å utvikle norske plantebaserte produkter

NTB Kommunikasjon 16.11.2020 08:58
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive...

Forskerne forsyner matprodusenter med kunnskap om ny mat av planter

Forskning.no 16.11.2020 03:46
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive...

Nettmøte: Erfaringer med dyrking av åkerbønner i 2020

NLR Viken 03.11.2020 14:16
John Ingar Øverland Mandag 9. november kl 18.00 inviteres det til nettmøte om erfaringene fra åkerbønnedyrkingen i 2020.

LCAFOOD 2020

Norsus 12.10.2020 13:41
Denne uken arrangeres den internasjonale konferansen om LCA av mat ( LCAFOOD 2020 ) for tolvte gang. Arrangementet...

Grønn sabel

Ren Mat 26.07.2020 22:00
Proteinrike planter som gjødsler seg selv og smaker søtt. Erter gir næring til både mennesker, dyr og jord....

Forskar på belgfrukt og proteinvekstar i Norge: – Viss vi ønsker å satse på det, kan vi det

Nationen 24.05.2020 05:06
Anne Kjersti Uhlen er blant forskarane på NMBU som forskar på korleis Noreg kan dyrke fleire proteinvekstar.

Norwegian beans can replace soy

ScienceNordic 07.05.2020 10:30
Soy from different countries is now widely consumed by vegetarians or by people who want to reduce the...

Fire scenarier for fremtidens mat

Nofima 07.05.2020 08:20
Nofima-forskere har laget fire scenarier for maten i Norge i 2040. Scenariene skal hjelpe matprodusenter med å være...

Norske bønner kan erstatte soya

Forskersonen 01.05.2020 02:48
Soya fra ulike land brukes i dag mye av folk som vil spise vegetarisk eller som vil redusere...

Norske bønner kan erstatte soya

Forskning.no 01.05.2020 02:38
Soya fra ulike land brukes i dag mye av folk som vil spise vegetarisk eller som vil redusere...

FELTKATALOG

Fellesutvalget for Forsøksteknisk Utstyr 27.02.2020 13:22
Verdiprøving av byggsorter på Østlandet og i Midt-Norge................. 4

Det er ingen tvil om at kjøttet er verst | Marie Henriksen Bogstad

Aftenposten.no 23.01.2020 19:01
Det gagner hverken forbrukeren eller planeten om vi svartmaler frukt- og grøntimport.

EAT-dietten vil føre til avvikling av store deler av norsk landbruk

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet 13.01.2020 10:20
Et kosthold etter EAT-modellen vil bety at store deler av vår matproduksjon må flyttes utenlands, ifølge en ny...

EAT-dietten vil føre til avvikling av store deler av norsk landbruk

Forskning.no 13.01.2020 03:58
Et kosthold etter EAT-modellen vil bety at store deler av vår matproduksjon må flyttes utenlands, ifølge en ny...

EAT-dietten vil føre til avvikling av store deler av norsk landbruk

Forskersonen 13.01.2020 03:47
Et kosthold etter EAT-modellen vil bety at store deler av vår matproduksjon må flyttes utenlands, ifølge en ny...

Et plantebasert kosthold er det mest bærekraftige

Nettavisen 09.12.2019 17:49
I Nettavisen påstår to forskere fra Skottland at «vegansk kosthold er elendig ressursutnyttelse».

Norsk proteinproduksjon til mat og fôr

Agropub 15.11.2019 09:06
Mye av det proteinet mennesker og husdyr spiser i Norge blir importert. Den norske andelen av protein i...

Ås-forskere jobber med å utvikle alternativer til kjøtt på middagsbordet

Østlandets Blad 31.10.2019 03:05
Mange ønsker å spise mer plantebasert. Nofima-forskere jobber for at disse produktene skal basere seg på proteinrike norske...

Ås-forskere jobber med å utvikle alternativer til kjøtt på middagsbordet

Ås avis 29.10.2019 10:53
Mange ønsker å spise mer plantebasert. Nofima-forskere jobber for at disse produktene skal basere seg på proteinrike norske...

Plantebasert og proteinrikt

Nofima 29.10.2019 08:06
Mange ønsker å spise mer plantebasert. Nofima-forskere jobber for at disse produktene skal basere seg på proteinrike norske...

Hjelper produsenter å lage bærekraftig mat

Dagligvarehandelen 22.10.2019 08:16
Innovasjonsforskere i Nofima vil hjelpe matprodusenter med å tilpasse seg framtidens marked. Det gjør de ved å presentere...

Hjelper produsenter med å lage bærekraftig mat for framtiden

Convenience 21.10.2019 10:14
Katja Maria Prexl og Antje Gonera viser frem pappfigurer av sine ti norske forbrukertyper. Disse kan hjelpe matprodusenter...

Hjelper produsenter med å lage bærekraftig mat for framtiden

Nofima 21.10.2019 09:10
Innovasjonsforskere i Nofima hjelper matprodusenter med å tilpasse seg framtidens marked. Hvordan? Ved å presentere ti norske forbrukertyper...

Bærekraftsmarsj og Smak Ås

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet 14.10.2019 11:57
Foto Marius Grønflaten Foto Eivind Norum Foto Eivind Norum Foto Eivind Norum Tilbake Neste av Eivind Norum

Mange vil ha plantebasert ferdigmat – men er den alltid sunn?

Nofima 30.09.2019 08:52
Plantebasert mat som alternativ til kjøtt er populært om dagen. Under Forskningsdagene i Oslo fikk 60 deltakere et...

Forskningsdagene 18. – 29. september 2019

Landbruks- og matdepartementet 16.09.2019 08:24
Forskningsdagene 2019 starter onsdag 18. september, og varer til og med søndag 29. september. Du kan besøke Forskningstorg...

– Det er gøy å forske på noe som tidligere ble ansett som umulig å dyrke her i landet

Grimstad Adressetidende 14.09.2019 04:05
+På Nibio i Landvik finner de ut om vi kan dyrke grønne soyabønner i Norge i fremtiden.

Leger bør fremme et mer plantebasert kosthold som et sunt og miljøvennlig valg

vegetarlegen.no 25.08.2019 14:18
Oppfordringen til oss leger om å fremme grønnere livsstil som et klokt valg (Journalen 1/2019) er på tide....

Beiteillusjoner - mesteparten av året kan ikke kyrne beite, men legger beslag på dyrket jord

vegetarlegen.no 11.08.2019 14:15
Når Senterpartiets Pollestad ønsker (NTB 15.04) større bruk av norsk beite for å oppnå bedre selvforsyning, viser han...

Rekordsalg av kjøtterstatere

Nationen 28.07.2019 16:02
På to år har det blitt solgt over 140 tonn mer av kjøtterstatninger i norske dagligvarebutikker.