Klimavennlig mat: Protein fra planter i framtidens matprodukter

23
Sep 2019

16:30
  Kulturhuset, Youngs gate, Oslo, Norway

Velkommen til et grønt seminar!

FN erklærte 2016 som «Belgvekstenes år». Tre år senere har flere fått opp øynene for at bønner, linser, erter og andre belgvekster gir lavt miljøavtrykk og positive helseeffekter.

Forskningsprosjektet FoodProFuture utforsker mulighetene for å produsere og prosessere belgvekster som passer for det norske klimaet og den norske forbrukeren.

Kom og hør hva som gjør disse vekstene så fantastiske, og hvordan de kan brukes i vårt daglige og framtidige kosthold. Liste over foredragsholdere kommer.

Seminaret er gratis og åpent for alle!

Vi vil gjerne vite hvor mange som kommer, så klikk “Skal” på vår Facebook-event.

PROGRAM

  • “Planteprotein for et bærekraftig kosthold – belgvekstenes rolle”
    Professor Anne Kjersti Uhlen, Institutt for plantevitenskap, NMBU
  • “Forbrukernes holdninger – kjøttfrie spisevaner”
    Seniorforsker Annechen Bugge, Senter for velferds- og arbeidslivsforskning, OsloMet
  • “Gamle vekster i ny drakt – muligheter ved innovativ prosesseringsteknologi”
    Seniorforsker Svein Knutsen, Nofima
  • “Hva slags planteprotein kan vi produsere i Norge?”
    Prof. Anne Kjersti Uhlen, NMBU og PhD student Anne Marthe Lundby, NIBIO
  • “Belgvekster i kostholdet, muligheter og utfordringer”
    Forsker Tove Devold, Fakultet for kjemi, bioteknologi og mat, NMBU
  • Debatt og dialog

ARRANGEMENTSFORM:

Foredrag

Konferanse/seminar/kurs/workshop

FAGOMRÅDER:

Havbruk og landbruk

Naturvitenskap

Næringsutvikling og økonomi

PASSER FOR:

Seminaret passer for de som interesserer seg for bærekraftig matproduksjon og prosessering

ARRANGEMENTETS KONTAKTPERSON:

Anne Kjersti Uhlen

NMBU

anne.uhlen@nmbu.no

90970078

ARRANGEMENTETS PRESSEKONTAKT:

Emil Bremnes

Nofima

emil.bremnes@nofima.no

47881719

23.9.2019 kl. 16.30–18.00